Eind mei 2019 bezocht Koning Willem-Alexander buurthuis Mandelaplein. De Koning genoot met de buurtbewoners van Transvaal van de Iftar-maaltijd en sprak met veel buurtbewoners. ”Het was een geweldige eer om juist met de Koning dit moment van verbinding te beleven”, zegt directeur Marije Talstra.

Het bezoek van de Koning was een verrassing voor de buurtbewoners en zorgde voor interessante gesprekken. In Transvaal wonen mensen met 140 verschillende achtergronden waarmee buurthuis Mandelaplein samenwerkt aan de ontwikkeling van bewoners en de wijk. Zo biedt het buurthuis professioneel meiden- en jongerenwerk, taallessen, sport en creatieve cursussen.

”Koning Willem-Alexander heeft vanavond Transvaal gezien zoals het werkelijk is”, zegt Marije Talstra. ”Met buurtbewoners, vrijwilligers, stagiaires en professionals proberen we elke dag te zorgen dat iedereen meedoet, kansen creëert, niet vereenzaamt en beweegt. De Koning heeft kunnen zien hoe hard hier gewerkt wordt door iedereen. ”

De Iftar-maaltijd met Koning Willem-Alexander gaf een gelegenheid voor een open gesprek en dat is wat buurthuis Mandelaplein wil faciliteren; ontmoeting en dialoog als basis voor echt samenleven. Wie net als de Koning in gesprek wil met de buurtbewoners in Transvaal, kan iedere donderdag vanaf 17 uur komen eten in het proeflokaal in het buurthuis.