Over ons

Onze missie

Buurthuis Mandelaplein bevindt zich in het hart van de wijk Transvaal in Den Haag en heeft een centrale rol als het gaat om de verbinding en participatie van bewoners in de wijk. In brede buurtzones versterken we de samenwerking met (zelf)organisaties, de buurtbewoners en de gemeente. De nadruk van onze activiteiten ligt hierbij op Transvaal-Zuid.

Onze missie is het versterken van de zelfredzaamheid, participatie en ontwikkeling van de wijkbewoners, en ook het bevorderen van sociale cohesie en veiligheid in de wijk Transvaal. Wij faciliteren en stimuleren activiteiten die met en door de bewoners worden uitgevoerd. Daarnaast bieden wij, vraaggestuurd, een uitgebreid activiteitenaanbod aan op het gebied van (taal)educatie, sport en ontspanning.

Hoe het begon

Ons buurthuis bestaat al meer dan 44 jaar. Daarin hebben we veel gedaan met en voor de wijk Transvaal in Den Haag. Buurthuis Mandelaplein werd opgericht onder de naam ‘Buurthuis Boerenplein’ in 1973. Het begon allemaal in een leegstaand kantoorpand aan het voormalige Boerenplein.

Over de wijk

De wijk Transvaal ligt tussen het Regentesse-Valkenboskwatier en de Schilderswijk in en werd gebouwd tussen 1900 en 1935. Vanaf de jaren 90 van de 20ste eeuw zijn veel slechte panden in de wijk tegen de vlakte gegaan om plaats te maken voor nieuwbouw. Hierdoor is de wijk, een voormalige volksbuurt, sterk van karakter veranderd.

Wil je werken bij ons buurthuis? Of helpen als vrijwilliger?

 

Ons team

Marije Talstra

Directeur

Frits Rijsemus

Voorzitter

Najim el Boukhlifi

Beheer

Jennifer Fung

Administratief medewerker, gastvrouw

Karima el Idrissi

Juf voorschool Sim Sim 1

Cies Pierrot

Juf voorschool Sim Sim 1

Rachid Chaliou

Beheer

Gèr de Ridder

Secretaris

Abdeslam Haryouli

Jongerenwerk

Nina Tromp

Kinder- & meidenwerk

Umit Colcegen

Jeugdwerk

Sumeyra Akbulut

Maatschappelijk werk en vrouwenwerk

Nisha Arjun

Penningmeester

Le Tien Nguyen

Assistent-beheer

Judith Vincent

Coördinator Voorscholen

Iris de Groot

Buurtsportcoach

Manon Toxopeus

Projectleider Buurtkantine

Uitgelicht: een bijzonder fotoproject 

Het fotoproject 'Ik ben een Transvaler' werd opgezet met fotograaf Amar InderdjietHij woonde jarenlang in Transvaal en maakte samen met ons buurthuis en Stichting Hindustani (nu Stichting Vobis) 13 portretten van bewoners (jong en oud) uit de wijk. Sommigen geboren in de wijk. Sommigen relatief nieuw. Allen met één gemeenschappelijke noemer: ze voelen zich verbonden met de wijk. Ze zijn actief, houden hun straat schoon, de buurt veilig, zijn betrokken in zelforganisaties, organiseren evenementen in de wijk, helpen andere bewoners met financiele en juridische zaken of zijn gewoonweg een vrolijke noot in de wijk. Het project geeft Transvaal een gezicht en laat de diversiteit en de unieke bewoners zien die deze wijk rijk is.

 

‘Iedereen verdient iets leuks of een pleziertje, dat geef ik graag aan de oude bewoners van de wijk.' - Ann Dispa

‘Iedereen verdient iets leuks of een pleziertje, dat geef ik graag aan de oude bewoners van de wijk. Met weinig geld, leuke dingen organiseren. Dat is mijn passie.’

‘Ik sta altijd klaar voor mijn wijkbewoners’ - Ganesh Bihari (voorzitter Stichting Shanti Transvaal)