Volwassenen

Volwassenen kunnen voor verschillende dingen terecht bij WeZijn Transvaal. Wij helpen bijvoorbeeld als je ideeën hebt voor een fijne buurt of hieraan wil meehelpen. Of als je wil sporten of de taal leren, maar niet weet waar je moet beginnen. Je bent altijd welkom voor vragen, wensen en ideeën.

Opbouwwerk
De opbouwwerker brengt mensen, de gemeente, organisaties en ondernemers in de buurt bij elkaar en helpt bij het verbeteren van de buurt. De opbouwwerker ondersteunt bewoners en bewonersgroepen met goede ideeën of initiatieven voor de bewoners, straat, buurt of wijk.

Heb je een goed idee? Kom langs op het Inloopspreekuur opbouwwerk!
Waar: LOKAAL, Kempstraat 23
Wanneer: donderdag van 10.00 tot 12.00
Voor ideeën en vragen over opbouwwerk kan je terecht bij onderstaande personen:

Cindy
(Transvaal Noord en Groente en Fruitmarkt)
06-10 75 33 87 of c.degroot@wezijntransvaal.nl

Marlies
(Transvaal Zuid)
06-43 63 69 80 of m.dunning@wezijntransvaal.nl

Lies
(Transvaal Midden)
06-43 63 69 83 of l.tredgett@wezijntransvaal.nl

Jij, ik, wij maken Transvaal
De jonge mannen en vrouwen van het Kaapseplein kunnen elkaar bij WeZijn Transvaal op een eigen en vaste plek ontmoeten. Hier kunnen zij elkaar helpen om de weg te vinden in hun (vaak nieuwe) thuisland en hun buurt. Zij kunnen hier ook activiteiten met elkaar, voor elkaar en voor de wijk organiseren.
Het is een plek waar je je thuis kan voelen. Een plek waar alles begint met respect voor elkaar. Hoe en wie je ook bent.

Wil je meer weten? Mail de Buurtkantine via buurtkantine@wezijntransvaal.nl.

Buurtsportcoach

Je wil iets met sport en je weet niet goed wat. Of je hebt iets bedacht, maar je weet niet of het bij je past. Of je bent bang dat het te duur is. Je kan met alle vragen en wensen over sport en bewegen terecht bij de buurtsportcoach. Samen met de buurtsportcoach kijk je wat het beste bij jou past. De buurtsportcoach staat altijd voor je klaar. Kom langs!

Iris is de buurtsportcoach. Je kan haar vaak vinden bij buurthuis Mandelaplein en buurthuis Bario.
Je kan Iris ook bellen op 06-41 68 97 69 of mailen op buurtsportcoach@wezijntransvaal.nl.

Contactpersoon arbeidsmigranten

In Transvaal wonen veel arbeidsmigranten, mensen uit het buitenland die in Nederland werken. Een paar medewerkers van WeZijn Transvaal zijn contactpersoon arbeidsmigranten. Zij praten met deze buurtbewoners over hun wensen, wat zij nodig hebben en helpen ze de weg te vinden naar ondersteuning. Ze vragen arbeidsmigranten ook om mee te doen met activiteiten in de buurt. Zo leren arbeidsmigranten en andere bewoners elkaar kennen, en voelen ze zich welkom en fijn in de buurt.

 

Hier vind je de contactpersonen arbeidsmigranten:

Je kan Petya en Ercan vaak vinden in Lokaal op de Kempstraat 23, of op de pleinen in de wijk.

 

Taalplatform
Je wil de Nederlandse taal leren. Dat kan op veel plekken in Transvaal. Wat is voor jou de beste plek? Meld je aan bij de taalcoördinator van WeZijn Transvaal. Die kijkt dan met jou naar: wat wil je, wat kan je al, hoeveel tijd heb je, heb je een diploma nodig? De taalcoördinator weet dan waar in Transvaal je het beste taallessen kan volgen.

Je kan altijd terecht bij de taalmedewerker: Sumeyra Akbulut (bellen op 06-30 99 50 89 of mailen op s.akbulut@wezijntransvaal.nl). Of meld je bij buurthuis Mandelaplein of buurthuis Bario.

Buurtpreventie­teams

Jongeren en volwassenen uit de buurt lopen regelmatig in buurtpreventieteams door de buurt. Als zij zien dat er problemen zijn, spreken ze mensen er op aan als dat kan. Ook laten ze de problemen weten aan de organisatie die er wat aan kan doen.
Als er evenementen in de buurt zijn, helpen de jeugdbuurtpreventieteams mee. De buurtpreventieteams krijgen begeleiding van WeZijn Transvaal en overleggen met de politie.

Er zijn 4 buurtpreventieteams:

  • Buurtpreventieteam Transvaal-Noord: Hassan (bellen op 06-24 13 52 56)
  • Buurtpreventieteam Groothandelsmarkt: Faisal (mailen op Bptghm@gmail.com)
  • Jeugdbuurtpreventieteam Spico: Karim (bellen op 06-24 95 82 44)
  • Jeugdbuurtpreventieteam Mandelaplein: Abdeslam Haryouli (bellen op 06-25 07 45 68)

Wil je meedoen?
Je krijgt goede ervaringen, contacten en trainingen. Meld je aan bij de contactpersoon van het buurtpreventieteam.

Meer weten over onze activiteiten voor volwassenen?

Kom langs bij onze buurthuizen, mail of bel ons op 070 380 54 74