Wat we doen

 

WeZijn Transvaal zorgt voor het welzijnswerk in Transvaal en de Groente- en Fruitmarkt. We doen dit samen met bewoners en buurtgroepen. Met z’n allen zorgen we voor activiteiten voor en door de bewoners en voor een fijne buurt. We werken vanuit de buurthuizen Mandelaplein en Bario, de Buurtkantine en de Buurtkamer.

We richten ons op vier belangrijke thema’s:

  • Bewoners hebben invloed in Transvaal. Bewoners en bewonersgroepen hebben de ruimte om het leven te verbeteren. Zij gebruiken hiervoor alle talenten, activiteiten, plekken en hulpmiddelen die er in Transvaal zijn.
  • Een veilig en vredig Transvaal. Mensen uit verschillende culturen voelen zich thuis in Transvaal en leven prettig samen. Iedereen helpt elkaar om van Transvaal een veilige en vredige wijk te maken.
  • Een schoon en groen Transvaal. Een schoon en aantrekkelijk Transvaal, waar je fijn kan wonen en leven. Met veel plekken waar jong en oud plezier kan maken, waar je kan bewegen en waar je mensen uit de buurt kan ontmoeten.
  • Een gezond Transvaal. Iedereen kan informatie en hulp krijgen om fit te worden en fit te blijven. Bewoners en organisaties werken hierin samen.

Verbinding

Met activiteiten brengen we de buurtbewoners van de wijk Transvaal samen. Zo verbinden we de buurtbewoners en hun ideeën.

Educatie

Voor alle leeftijden bieden we activiteiten aan op het gebied van taal, sport & gezondheid. Vaak in groepsverband, soms individueel.

Sociaal

Samen sporten, eten, een taal leren of leren fietsen. De wensen en ideeën van de buurtbewoners zijn ons uitgangspunt.

Veiligheid

Samen zorgen we voor een veilige en prettig leefbare buurt. En helpen elkaar het beste uit onszelf naar voren te halen.

Voor de buurtbewoners van Transvaal

‘Er wordt van alles georganiseerd voor en door de buurtbewoners van de wijk Transvaal in Den Haag. Voor bewoners van iedere leeftijd is er wel wat te doen. Voor de allerkleinsten hebben we verschillende ‘voorscholen’. Voor de tieners en volwassenen organiseren we sport en spelactiviteiten, maar ook taallessen of naai- en fietslessen.’

Nina Tromp

Jeugdwerker, WeZijn Transvaal

EMPOWERMENT
Actieve bewoners en groepen zijn in staat positieve invloed uit te oefenen op hun leefomstandigheden, en maken gebruik van alle aanwezige talenten, activiteiten, plekken en hulpbronnen in de wijk.

VREEDZAAM
Verschillende bevolkingsgroepen leven op een prettige manier samen en voelen zich hier thuis. Iedereen kent wel een buur, en helpt elkaar om van Transvaal een vreedzame en veilige wijk te maken.

SCHOON & GROEN
Een schone, duurzame en aantrekkelijke wijk om in te wonen en leven, vol gelegenheden ten behoeven van plezier, ontmoeting en beweging voor zowel jong als oud.

GEZOND
Iedereen heeft toegang tot kennis en hulp om fit te worden en te blijven. We stimuleren elkaar door de krachten van bewoners en organisaties te bundelen en samen te werken.