Voor volwassenen

Activiteiten

Voor volwassenen bieden we verschillende activiteiten aan op het gebied van sport, spel en educatie. Daaronder onderscheiden we zoal vrouwen van 20 jaar of ouder en ouderen tussen de 60 en 90 jaar.

Senioren

Iedere donderdag organiseren we een ouderenmiddag, en iedere week een ouderensoos. Hier komen zo’n 35 autochtone (over het algemeen) dames bij elkaar om te kaarten, bingo te spelen en samen te eten. 

De Hindoestaanse groep ouderen van Shanti Transvaal komt wekelijks muziek maken. Dan wordt er samen gegeten en gedanst met zo’n 25 tot 30 oudere mannen en vrouwen van 65 tot 85 jaar. Bijna dagelijks komen er ook Marokkaanse oudere mannen bijeen om te dammen en te praten. 

Met de Burendag, Vrouwendag en het Wereldfeest verbinden we verschillende ouderengroepen en stimuleren we ontmoetingen buiten de eigen groep. Speciale fondsen maken het mogelijk om zo nu en dan op stedentrip of uit eten te gaan. Doelstellingen bij al deze activiteiten zijn: zingeving, het ontmoeten van elkaar, meedoen met het sociale leven, het voorkomen van eenzaamheid bij ouderen en het bevorderen van sociale cohesie in de wijk.

Vrouwen

Speciaal voor de dames uit Transvaal organiseren we een hobbygroep, naailes, kookles, fietsles, kapperles, damesfitness en een vrouwenavond. Nieuwsgierig of er iets voor je bij zit? Je bent van harte welkom om een keer vrijblijvend te komen kijken. Hopelijk tot snel!

De buurtsportcoach

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen in de wijk Transvaal te maken hebben met overgewicht. Onze Buurtsportcoach Iris de Groot richt zich met haar werk op de buurtbewoners die nog weinig sporten en bewegen.

Wilt u zelf meer gaan bewegen, maar weet u niet wat u kunt doen of wat het kost? Iris geeft een goed beeld van de activiteiten en programma’s die er in de wijk worden aangeboden, en wat de kosten daarvoor zijn.

 

Wil je meer weten over deze activiteiten?