Film en Media

Talentontwikkeling met een filmproject

Buurthuis Mandelaplein wil dat jongeren uit Transvaal zich kunnen ontplooien en hun talenten kunnen ontwikkelen. Samen met Jan Stap, en financieel ondersteund door Fonds 1818 hebben we een filmproject ontwikkelt waarin jongeren leren omgaan met social media en film.

Via het project willen we hen enerzijds behoeden voor het maken van schadelijke content, zoals treitervlogs, en anderzijds willen we hen de bijna onuitputtelijke mogelijkheden van online video leren ontdekken. We willen hen laten ervaren dat je door middel van video positieve invloed kunt uit te oefenen op je omgeving. Kortom, we willen dat iedere filmmaker in de dop zich bewust is van zijn eigen mogelijkheden en verantwoordelijkheden. Hiermee wil Buurthuis Mandelaplein bijdragen aan de participatie en ontwikkeling van de jonge wijkbewoners.

In een serie lessen op de woensdagmiddagen heeft een groep jongeren geleerd over beeld, geluid, belichting, montage, sounddesign/muziek, formats, interviewtechniek, script en gedragscodes op YouTube. Via onderstaande links ziet u twee films die ze hebben gemaakt over een opruimactie na oud en nieuw en een film over het werk van Ricardo onze wijkagent in Transvaal. De jongens hebben deze films gepresenteerd aan de wijk op 16 mei 2019.

Contact

Wilt u meer weten over het project film en media of heeft u een vraag of suggestie? Wij staan u graag te woord. Neem contact met ons op viainfo@mandelaplein.nl of 070 – 380 54 74.