Zomerschool Transvaal 2022

‘ Een onvergetelijke zomer in Transvaal’

Wil je volgend schooljaar succesvol starten? Meld je aan voor de zomerschool!

Ochtend programma taal:

We gaan met de kinderen op hun eigen niveau aan de slag aan de hand van het programma van de Taalfabriek. Dit is een lesprogramma waarbij we de leerlingen helpen met schooltaal en werken aan hun mondelinge taalvaardigheid, schrijfvaardigheid en algemene kennis.

De Taalfabriek is gebaseerd op het succesvolle Word Generation (ontwikkeld door Harvard University) Verwerving van schooltaal, die zo belangrijk is voor schoolsucces staat hierin centraal.

Middag programma:

De kinderen gaan aan de slag met hun talenten. We bieden verschillende activiteiten aan op het gebied van sport en bewegen, cultuur, natuur en creativiteit. Zo laten we ze op ontdekkingsreis gaan in hun eigen leefwereld en verbreden we hun horizon. Ouders zullen worden uitgenodigd voor een beeldende tentoonstelling en kunnen de resultaten van wat de kinderen gemaakt hebben dan bezichtigen.

Zomerschool 2022

Zit je op de basisschool en wil je volgend jaar succesvol starten? Meld je dan aan voor zomerschool Transvaal.

 De zomerschool bestaat uit een ochtend- en middagprogramma. In de ochtend gaan we op niveau van de kinderen aan de slag met taal aan de hand van het programma van de Taalfabriek en de boeken van Vos & Haas. Dit is een lesprogramma waarbij we de leerlingen helpen met schooltaal en werken aan hun mondelinge taalvaardigheid, schrijfvaardigheid en algemene kennis. In de pauze lunchen we samen en doen we ook aan sport en bewegen.

Dit jaar is ‘bouwen’ het thema van de zomerschool. In de middag bieden we verschillende activiteiten aan op het gebied van cultuur, natuur, creativiteit, bewegen waarbij het thema bouwen steeds terug zal komen. We eindigen de zomerschool met een leuke excursie.

Wanneer?

week 1 (dinsdag 12 juli t/m vrijdag 15 juli)

week 2 (maandag 18 juli t/m donderdag 21 juli)

vrijdag 22 juli, afsluitend uitje met ouders en kinderen (

iedere dag van 9.30 uur – 15.30 uur

 

Waar?

Buurthuis Mandelaplein,  OBS Het Galjoen, OBS De Springbok

 

Voor wie?

Groep 1 t/m groep 8. Kinderen die op school zitten in Transvaal hebben voorrang.

Hoe meld ik mijn kind aan?

Aanmelden kan via deze link. www.mandelaplein.nl/zomerschool/

 

Op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag kunnen wij u helpen met het invullen van het formulier en het beantwoorden van vragen over de zomerschool.

De inschrijving is definitief als u een bevestiging per mail ontvangt.

 

Hoe kunt u uw kind aanmelden?

Aanmelden voor een van onze zomerscholen kan door het invullen van dit formulier:

Let op! deze aanmelding is nog geen bevestiging. Als uw kind is ingeschreven ontvangt u van ons een bevestigingsmail.

 

 

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie over onze zomerscholen kunt u terecht bij de Nina Tromp (coördinator zomerschool) n.tromp@mandelaplein.nl of Rosalie van Rijn (ondersteuning zomerschool) zomerschool@mandelaplein.nl

 

We kunnen helaas geen aanmeldingen meer aannemen. De Zomerschool zit vol.