Onze doelgroepen

Er wordt van alles georganiseerd voor en door de buurtbewoners van de wijk Transvaal in Den Haag. Voor bewoners van iedere leeftijd is er wel wat te doen. Voor de allerkleinsten hebben we verschillende ‘voorscholen’. Voor de tieners en volwassenen organiseren we sport en spelactiviteiten, maar ook taallessen of naai- en fietslessen. We hebben ook een aantal projecten speciaal voor vrouwen.

 

Kinderen

Voorscholen

Samenspel

Weekendschool

Zomerschool

Vakantieactiviteiten

Kampen

Jongeren

Sport en spel

Kampen

Meidenprojecten

Fitness

Koken

Zaterdagschool

Volwassenen

Educatief 

Sociaal

Ouderensoos

Burendag

Kaarten

Samen koken

 

Vrouwen

Educatief

Sociaal

Vrouwenavond

Damesfitness

Kappersles

Naailes

Uitgelicht: een bijzonder fotoproject 

Het fotoproject 'Ik ben een Transvaler' werd opgezet met fotograaf Amar InderdjietHij woonde jarenlang in Transvaal en maakte samen met ons buurthuis en Stichting Hindustani (nu Stichting Vobis) 13 portretten van bewoners (jong en oud) uit de wijk. Sommigen geboren in de wijk. Sommigen relatief nieuw. Allen met één gemeenschappelijke noemer: ze voelen zich verbonden met de wijk. Ze zijn actief, houden hun straat schoon, de buurt veilig, zijn betrokken in zelforganisaties, organiseren evenementen in de wijk, helpen andere bewoners met financiele en juridische zaken of zijn gewoonweg een vrolijke noot in de wijk. Het project geeft Transvaal een gezicht en laat de diversiteit en de unieke bewoners zien die deze wijk rijk is.

 

‘Iedereen verdient iets leuks of een pleziertje, dat geef ik graag aan de oude bewoners van de wijk.' - Ann Dispa

‘Iedereen verdient iets leuks of een pleziertje, dat geef ik graag aan de oude bewoners van de wijk. Met weinig geld, leuke dingen organiseren. Dat is mijn passie.’

‘Ik sta altijd klaar voor mijn wijkbewoners’ - Ganesh Bihari (voorzitter Stichting Shanti Transvaal)